antrenament

26 September 2016

Intr-o dimineata m-am trezit cu o durere INGROZITOARE DURERE DE CAP, durere care a persistat toata ziua. La 10 minute dupa inceperea antrenamentului durerea de cap a DISPARUT complet ! CUM ASă

INCA 5 MINUTE pe care va rog sa le acordati citirii randurilor de mai jos 🙂

Ei bine, majoritatea dintre noi mergem la sala pentru a arata mai bine, pentru a slabii sau a pune masa musculara, DAR mersul la sala are MULT mai multe BENEFICII decat cele mentionate mai sus. Haideti sa vedem ce efecte BENEFICE au exercitiile pe care le facem la sala asupra corpului uman !

MUSCULATURA :  Muschii , folosesc glucoza si ATP pentru contracție și miscare . Pentru a creea mai mult ATP, corpul tau are nevoie de oxigen suplimentar, astfel respiratia creste și inima ta începe să pompeze mai mult sange in muschi .Fără oxigen suficient , acidul lactic se va forma. Micile rupturi musculare care vor aparea la nivelul muschilor lucrati, ii vor face sa creasca mai mari si mai puternici pe masura ce se vor vindeca 🙂 Iata procesul de crestere in masa musculara(SUSTINUT de odihna si hrana)

PLAMANII : Pe masura ce muschii tai au nevoie de mai mult oxigen ( pana la 15 ori mai mult decat atunci cand nu faci efort ), respiratia se intensifica. Odata ce muschii din jurul plamanilor nu se pot misca mai repede, ai ajuns la capacitatea ta maxima de a folosii oxigen. Cu cat ai aceasta capacitate mai mare cu atat esti mai FIT

INIMA : Ritmul cardiac se intensifica odata cu efortul fizic pentru a duce mai mult sange oxigenat catre muschi. Cu cat esti mai FIT cu atat inima ta are o capacitate mai mare sa faca acest lucru, permitandu-ti sa lucrezi mai mult timp si mai tare !

CREIERUL : Fluxul crescut de sange iti ajuta creierul, permitandu-i aproape instantaneu sa functioneze mai bine. Ca rezultat, avem tendinta sa fim MAI FOCUSATI dupa un antrenament. SI MAI IMPORTANT, daca faci exercitii fizice REGULAT, CELULE NOI se vor dezvolta in creier. Aceste NOI CELULE iti vor IMBUNATATII capaciteata de a INVATA si vei avea o MEMORIE MAI BUNA. Un numar mare de NEUROTRANSMITATORI sunt activati ( endorfine, serotonina, dopamina). Ei au un important rol in controlul DEPRESIEI si a DURERILOR DE CAP, fiind si un tratament des intalnit pentru astfel de probleme.

OASE si ARTICULATII: varful de masa osoasa este atins la adulti, iar apoi pe masura ce imbatranim incepe sa scada DAR exercitiile fizice ne pot ajuta sa ne pastram o MASA OSOASA SANATOASA si la batranete, prevenind boli precum OSTEOPOROZA !

ASADAR beneficiile SPORTULUI alaturi de o ALIMENTATIE sanatoasa sunt NENUMARATE.

HAIDETI sa avem grija de corpul nostru de cand suntem tineri si sanatosi MAI BINE PERVENIM decat sa TRATAM 🙂