alimentatie

26 September 2016

Nutritia este cea mai de baza nevoie a omului. Fara hrana nu putem supravietuii. Hrana ne mentine sanatosi, ne ofera energia de care avem nevoie si ne influenteaza starea de spirit.
Nutritia are o legatura directa si esentala in ceea ce priveste fitnessul. Zicala suntem ceea ce mancam este cat se poate de adevarata. Am aflat acest lucru pe pielea mea. In urma cu 3 ani cantaream 110 kg iar alimentatia mea era una total haotica, mancam cand apucam, ce apucam. Apoi m-am apucat sa ma documentez despre nutritie afland importanta ei si descoperind ca pentru a da jos kilogramele este nevoie de mese la intervale de timp regulate si alimentele consumate sa fie unele cat mai putin procesate. Jongland cu nutrientii si regland alimentatia ne putem juca cu nivelul de teust adipos foarte usor. Apoi sportul vine ca un bonus pentru a ne ajuta sa ne atingem scopul in fitness. Acest lucru incerc sa il transmit si oamenilor cu care interactionez deoarece impresia generala este aceea ca sportul este mai presus de alimentatie multa lume lasand acest aspect pe planul doi.
Nutritia are un rol esentia si in starea noastra generala de sanatate atat fizica cat si mentala.
Că este vorba de metabolism, imunocompetenţă, echilibrul energetic si termic, dezvoltarea celulară, activitatea motorie şi comportamentul, nutriţia exercită o mare influenţă asupra acestora şi în final modifică comportamentul. Am stat langa persoane cu tulburari alimentare ( anorexie, bulimie ). Stim cu totii ca aceste afectiuni sunt psihice si sunt foarte serioase, ele influentand comportamenul persoanei transformand-o radical.
O alimentatie corecta cu mese regulate ne acceleareaza metabolismul, ne fereste de boli, ne creste imunitatea , ne aduce astectul fizic mult dorit, toate aceastea ducand la o stare de spirit mult mai buna, dictand pana la urma intergul curs al vietii.
MANCATI eficient si inteligent, mancarea nu este un parc de distractii, mancarea este combustibil.