Old school with a WOW factor!
Muțchi de viata la cuptor cu cartofi piure
E?tiți muțchiul de vita?! Acea carne greu de preparat si ațoasă, oricăt ai gati-o tot tare este?
Ehh… nu este cazul și acum. Mama a preparat o friptura din muschi de vita la cuptor, care este atăt de moale, incat se taie cu furculița. Da, la sfărțitul mesei am realizat ca nu am folosit cuțit 😀 Cat despre gust…. WOW !
– Se ia una bucata muțchi de vita (bucata mea a avut 1.5 kg), se sărează, se condimentează, se pune în tava, se toarnă un pahar de vin sec alb, o cana de apa și se acoperă cu folie de aluminiu. Se lasă de pe o zi pe alta la macerat și apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 3 ore (din ora în ora se întoarce și se mai completează cu apa calda).
– Pentru piure, avem o soluție sănătoasă și low calories. Se fierb cartofii, se strecoară, se pasează, se adaugă 1 iaurt grecesc 2% și sare.
Se servesc calde.
Pofta mare !

Leave a reply