Ingrediente:
Paste integrale
Creveti
Ardei iute
Usturoi
Vin alb demisec/sec
Sare, piper
Ulei de masline/unt

Mod de preparare:
Se curata crevetii. Se fierb pastele. Se toaca marunt usturoi si ardei iute, dupa gust – recomandarea mea este un catel maxim 2 de usturoi si 1 ardei mic. Se incinge o tigaie cu foarte putin unt sau ulei de masline in care se adauga usturoiul si ardeiul iute. Se sareaza si se caleste putin. Apoi se adauga crevetii curatati, se condimenteaza, apoi se adauga putin vin alb, se amesteca si se gateste la foc mediu cu capacul pus. Se lasa aproximativ 4 min, dupa care se adauga pastele, se amesteca si se pune capacul pentru alte 2-3 minute. Se ridica capacul si se lasa pe foc pana se evapora vinul. Se serveste cald si se poate orna cu patrunjel sau frunze de menta.
Pofta buna.

Leave a reply